Absolvent ovládá způsoby přípravy běžných cukrářských výrobků českých i zahraničních receptur, zhotovuje teplé a studené sladké předkrmy a připravuje složitější moučníky, kontroluje kvalitu provedení práce, esteticky je upravuje a umí správně uchovávat cukrářské výrobky.
Pak ti bude vyhovovat obor Cukrář.
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | |||
I. | II. | III. | Celkem | |
A. Povinné vyučovací předměty |
|
|
|
|
a) Všeobecně vzdělávací předměty |
|
|
|
|
Český jazyk a literatura | 2 | 2 | 2 | 6 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 2 | 6 |
Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 2 | 1 | 1 | 4 |
Základy přírodních věd | 2 | 1 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 1 | 1 | 1 | 3 |
Informační a komunikační technologie | 1 | 1 | 1 | 3 |
b) Výběrové a volitelné předměty |
|
|
|
|
Technologie výběrová | 0 | 0,5 | 1,5 | 2 |
B. Odborné předměty |
|
|
|
|
Ekonomika | 0 | 0 | 2 | 2 |
Suroviny | 2 | 2 | 1 | 5 |
Stroje a zařízení | 1 | 1 | 0 | 2 |
Odborné kreslení | 1 | 1 | 0 | 2 |
Technologie | 2 | 2 | 3 | 7 |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 17,5 | 50 |
CELKEM | 32 | 33 | 33 | 98 |
Hlavní formou praktického vyučování je odborný výcvik. Praktické vyučování probíhá u našich smluvních partnerů (cukrářské výrobny) a ve školní odborné učebně, kde pod vedením učitelů odborného výcviku žáci získávají znalosti a praktické dovednosti pro budoucí zaměstnání. V prvním roce studia je denní pracovní doba šest hodin, ve druhém a třetím roce je pracovní doba sedm hodin.
Absolvent školního vzdělávacího programu cukrář disponuje kompetencemi pro činnosti v provozovnách cukrářské výroby, ovládá způsoby přípravy běžných cukrářských výrobků českých i zahraničních receptur, zhotovuje teplé i studené sladké předkrmy a připravuje i složitější moučníky, kontroluje kvalitu provedení práce, esteticky je upravuje a umí správně uchovávat cukrářské výrobky. Po nezbytném zapracování se uplatní ve všech druzích a typech potravinářských a podnikatelských subjektů v oblasti přípravy a výroby cukrářských výrobků a specialit. Po nezbytné praxi v oboru je připraven na soukromé podnikání ve stravovacích a výrobních službách.
Školní vzdělávací program studijního oboru Cukrář.
Třída pro teoretickou výuku
Knihovna
Počítačová učebna
Gastroučebna